Reteta prin care scapi de senzatia neplacuta ar putea fi un fel de mancare mai putin obisnuit si mult mai usor, care, potrivit specialistilor, prezinta proprietati benefice bazate pe aspecte stiintifice.
Potrivit Daily Mail supa de taitei cu carne de vită ar putea fi remediul perfect pentru mahmureala. Retetele de preparare variaza, dar supa este facuta in mod normal din sos de soia, taitei, carne de vită, pui sau creveti, ceapa si un ou bine fiert.
Punctul forte al felului de mancare specific asiatic este, potrivit profesorului Alyson Mitchell, de la Universitatea din California, combinatia de saruri, proteine, carbohidrati si micronutrienti, care actioneaza in vindecarea durerii de cap.
Din punct de vedere medical, starea de mahmureala (sau “furtuna metabolica”, potrivit lui Mitchell) apare cand nivelurile ridicate de etanol (ingredientul toxic din alcool) in sange, combinate cu deshidratarea si cu efectul toxic al descompunerii alcoolului in acetaldehida si in substante chimice numite congeneri.
Simptomele includ dureri de cap, greata, oboseala, dureri si slabiciune.
Proprietatile tamaduitoare ale supei sunt cunoscute din folclorul american, potrivit caruia soldatii din New Orleans care stationau in Coreea in anii ’50 invatau sa aprecieze puterea Yak-a-mein, dorind sa aduca reteta si acasa. Yak-a-mein, sau Old Sober (“Batranul treaz”), si-a primit porecla in New Orleans, după ce a fost folosit de multi timp de zeci de ani ca sa isi revina dupa o noapte grea de petrecere.