Apendicita

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 2 minute

Apendicita

Suspiciunea unei inflamatii a apendicelui, numita gresit in limbaj popular apendicita, reprezinta primul contact al multor persoane cu un spital. Intr-adevar, in unele cazuri, apendicele a fost scos “pentru nimica toata” dar, pentru a reduce la maxim riscul unei posibile perforari a apendicelui, se executa intotdeauna o operatie, atunci cand ipoteza inflamatiei lui nu poate fi complet exclusa.

Ce este apendicita?

Apendicele este o sectiune infundata a colonului, aflata in partea dreapta, inferioara a abdomenului, in cavitatea bazinului. La apendicita, insa, nu apendicele este inflamat, cum ne face sa credem numele acestei afectiuni, ci doar o mica excrescenta a acestuia, de forma unui vierme – apendicele vermicular. In urma patrunderii bacteriilor in interiorul sau – in cazul unei infectii intestinale, sau prin infundarea sa ( de pilda din cauza samburilor de cireasa inghititi), mucoasa se inflameaza.

In faza avansata a bolii, peretele apendicelui cedeaza (perforarea abdomenului), iar puroiul si bacteriile ajung in cavitatea abdomenului. Aceasta este o situatie in care viata se afla in pericol si trebuie imediat tratata de catre un specialist.

Este necesara identificarea cauzei inflamarii. Nici macar medicul nu poate intotdeauna sa puna prea usor un diagnostic fara echivoc.

Cum recunoastem apendicita?

Apendicita se manifesta frecvent prin dureri puternice in partea dreapta, inferioara, a abdomenului. Uneori este posibil sa apara dureri in partea superioara a abdomenului sau o diaree dureroasa. Masurarea temperaturii corporale ofera un indiciu clar: daca temeperatura rectala e mai mare cu mai mult de 1 grad C fata de temeperatura masurata sub brat, aceasta este o indicatie clara a prezentei unei inflamatii in zona abdominala. In cazul unor suspiciuni, doctorul realizeaza o ecografie a zonei abdominale si o analiza a sangelui.

[ad#articol]

Remedii naturale

Apendicele este parte a sistemului de aparare al corpului. Din aceasta cauza, medicina naturista recomanda sa nu se sacrifice cu usurinta aceasta parte. Dar nici nu trebuie sa va asumati riscuri majore. In functie de gravitatea problemei, puteti sa va rezervati de la jumatate pana la o zi de abstinenta, pentru a incerca un tratament alternativ. In unele cazuri simptome similare apendicitei pot aparea din cauza unei infectii intestinale (diaree) sau a unei constipatii de durata. In acest caz, o zi de abstinenta ajuta adesea la terminarea constipatiei. Daca masurile luate nu aduc imbunatatiri clare ale starii dumneavoastra de sanatate, trebuie sa va adresati neapara medicului specialist.

Nu luati sub niic o forma substante laxative. Acest lucru ar putea duce la agravarea problemei. Daca  nu poate fi evitata operatia, puteti face ceva in privinta cicatricei ce ramane dupa ea: masatiz ilnic pe cicatrice crema de galbenele, aceasta ajutand vindecarea. Masajele regulate cu ulei de sunatoare (ulei rosu) mentin cicatricea elastica.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.