Metode eficiente de a scapa de greata fara medicamente

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 3 minute

Metode eficiente de a scapa de greata fara medicamente

Greata, cand apare si nu depinde de anumite afectiuni,poate fi eliminata apeland la diverse metode eficiente fara a recurge la administrarea de medicamente

Senzatia de greata este extrem de neplacuta si poate aparea din mai multe cauze cum ar fi raul de miscare, mancatul in exces, indigestie sau o migrena persistenta.

De regula, starile de greata sunt insotite si de alte simptome cum ar fi lipsa poftei de mancare (inapetenta), uneori de ameteala, dureri de cap sau diaree. Cu toate ca greata in sine nu pune in pericol sanatatea, pe termen lung si netratata, poate duce la deshidratare sau chiar dezechilibre hidro-electrolitice, cand se impun masuri urgente de hidratare orala sau parenterala, iar in situatiile severe adminstrarea de solutii de electroliti.

Pentru a combate rapid si eficient starea de greata poti folosi aceste remedii naturiste

Ghimbirul

Studiile facute in domeniu au confirmat eficienta ghimbirului in tratarea senzatiei de greata, dar si a varsaturilor, cauzate de sarcina, rau de miscare si chimioterapie. Avantajul consumului de ghimbir este ca nu prezinta aceleasi riscuri la capitolul efecte adverse ca si medicamentele antiemetice. Poti consuma ghimbirul ca atare, mestecand o felie subtire. De asemenea, poti bea ceai de ghimbir sau poti folosi capsule cu extract de ghimbir.

Ca decoct: ai nevoie de 2 lingurite de ghimbir proaspat si ras la o cana. Se fierbe apa, se adauga ghimbirul, apoi se lasa sa se absoarba. Filtreaza si bea. Poti bea zilnic 2 pana la 4 cani cu ceai in care poti adauga miere si/sau suc de lamaie pentru un gust mai bun.

Fenicul

Este un remediu bland pentru balonare, greata si in special pentru problemele digestive.

Feniculul este o planta apreciata inca din Antichitate atat in alimentatie, pentru gustul sau placut, cat si in medicina. Cunoscut si folosit de catre egipteni, greci, romani, arabi si chinezi din cele mai vechi timpuri, a fost mentionat frecvent si in cartile medicinale din Evul Mediu.

Sustine secretia sucurilor gastrice, reduce semnificativ starile de greata, ajuta la eliminarea gazelor intestinale si sustine o digestie sanatoasa.

Presopunctura

Studiile au descoperit punctul de presopunctura numit Nei Guan. El este situat in partea interioara a incheieturii mainii. Pentru a stopa greata, maseaza punctul cu presiune constanta la intervale de 3 pana la 5 minute sau la nevoie.

Presopunctura

 

Menta

Cel mai eficient mod de a combate greata este folosirea mentei. Menta ajuta la calmarea spasmelor si combate in mod eficient greata cauzata de rau de miscare sau digestie dificila. Atat in stare cruda, cat si sub forma de ulei, este benefica pentru indigestie si sindromul de intestin iritabil. Menta calmeaza si relaxeaza muschii stomacului, pentru ca bila sa poata metaboliza grasimile, iar alimentele sa treaca prin stomac mai rapid.

Lamaia

Mirosul de citrice, precum cel de la o felie proaspata de lamaie, poate reduce senzatia de greata. Poti opta pentru consumul sucului de lamaie, cat si pentru folosirea cojii acesteia, deoarece ambele variante ajuta in cazul gretei.

Controlul respiratiei

Respiratia lenta si profunda poate reduce greata. Este suficient sa inhalezi pe nas si sa numeri pana la trei, tine apoi respiratia si elimina aerul tot numarand pana la trei.

Anumite condimente

Condimentele reprezinta remedii naturale populare pentru a combate greata. Unele dintre acestea sunt reprezentate de scortisoara si extractul de chimion, ce amelioreaza unele simptome digestive (durerea abdominala, greata, constipatia si diareea).

Daca senzatia de greata este insotita de episoade de voma, este esential sa bei cat mai multe lichide pentru a nu lasa corpul sa se deshidrateze.

Se recomanda evitarea alimentelor grase sau condimentate, a fructelor si legumelor acide (rosii, citrice), dulciurilor, sau semipreparatelor care ingreuneaza digestia. Este indicat a se opta pentru alimente care protejeaza stomacul cum ar fi piureurile de banane, cartofi, morcovi sau painea prajita. Morcovii contin fibre vegetale, care leaga substantele iritante din intestin si care ajuta la depasirea mai rapida a starii de greata.

Evita mesele copioase.

Nu te aseza in pat in primele 30-60 de minute după o masa.

Nu consuma bauturi carbogazoase.

Practica sport in mod regulat.

Etichete populare:

greata

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.