Viermii intestinali

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Viermii intestinali

 

In corpul uman pot trai nenumarate feluri de paraziti  intestinali, dar cei mai raspanditi in zonele cu clima temperata sunt oxiurii. Uneori pot aparea si nematodele.

De obicei, ouale de oxiurii, ajung in corpul uman pe cale orala, prin intermediul hranei contaminate. Transformarea lor incepe in intestin, unde ouale eclozeaza, transformandu-se in viermi ce ajung la maturitate dupa 15-28 de zile. Femelele adulte isi depun ouale in jurul anusului, ceea ce duce la aparitia mancarimilor in aceea zona, in special noaptea. Cand copilul se scarpina, ouale ajung pe degete si sub unghii si atunci cand duce mana la gura tot ciclul se repeta. Acesti viermi intestinali au de obicei intre 2 si 13 mm, nu pot face rau insa provoaca simptome neplacute.Acesti paraziti intestinali  se transmit foarte usor, asadar intreaga familie ar trebui sa fie tratata in acelasi timp.

Simptome

  • Mancarimi in jurul anusului, in special noaptea
  • Virmisori albi prezenti in scaun
  • Insomnii cauzate de mancarimi puternice

Sa ma adresez medicului?

Adresati-va imediat medicului daca gasiti viermi in materiile fecale ale copilului.Duceti-va la medic daca ati fost intr-o zona in care lumea sufera de limbrici si daca observati ca copilul dumneavoastra nu se dezvolta cum ar trebui.

Tratament pentru viermii intestinali

  • Medicul va prescrie un tratament medicamentos, de obicei sub forma de sirop sau de tablete destinate paralizarii viermilor
  • Ar putea prescrie si un laxativ, astfel incat copilul sa poata elimina usor parazitii intestinali odata cu materiile fecale

Ce pot face?

  • Urmati intocmai instructiunile cuprinse in prospectul medicamentului. Este posibil ca scaunul sa ramana moale inca 12 ore dupa administrarea medicamentului. Veti fi sfatuita sa-i dati copilului medicamentul dimineata.
  • Ar putea fi necesara repetarea tratamentului, in functie de tipul viermelui.
  • Aveti grija de igiena mainilor. Ouale pot intra sub unghii si de aici su calea deschisa spre gura
  • Copilul trebuie sa poarte pijamale sau pantaloni noaptea, pentru a impiedica contactul direct al mainii cu anusul.

Nematodele

Nematodele apar rareori, mai ales la copiii din zonele unde nu exista conditii sanitare adecvate si in cele cu climat tropical. Acesti viermi intestinali au corpul subtire si lung (15-35cm) si seamana cu ramele albe. Ouale pot fi inghitite odata cu mancarea sau bautura contaminata si dupa ce eclozeaza in intestine, viermii depun oua care sunt uneori eliminate in scaun. Copilul va parea subnutrit si nu se va dezvolta bine.

[ad#articol]

Etichete populare:

oxiuriiviermi intestinali

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.