Tulburari psihice

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 2 minute

Tulburari psihice

 

Atat problemele emotionale  cat si dificultatile fizice pot deveni o adevarata povara, care afecteaza negativ calitatea vietii noastre.

Psihicul uman defineşte personalitatea ca unitate comportamentală dotată cu percepţie, intelectivitate şi afectivitate.

Caracteristica fundamentală a psihicului uman este conştienţa, cel mai complex operant şi greu de înţeles funcţie. Conştienţa este proprietatea subiectului de a se identifica modal pe sine ca entitate distinctă de ambient şi a identifica toate identificările de sine. Prin conştienţă omul se poate reprezenta si modela dinamic, intelectiv si afectiv, adica isi poate construi descrieri lingvistice de stare.

Cand ne imbolnavesc problemele psihice

Mult timp, problemele psihice nu au fost luate serios in considerare ca factori de activare a bolilor fizice. Mai nou, insa nu doar medicina traditionala, dar si pacientii au inceput sa accepte faptul ca problemele fiziologice ar putea fi strans legate de tulburarile afective.

In cazul perturbarii starii generale, multi bolnavi considera ca pot face fata singuri problemelor. Din pacate, fara ajutor profesionist, ei recunoasc adesea mult prea tarziu cauza reala si, de aceea, e mult mai dificil de gasit solutii.

Concluzia: este foarte important sa ne rezervam timpul necesar gasirii unui tratament pentru orice afectiune in parte.

In principiu, primul pas important spre o mai buna calitate a vietii este acela de a accepta faptul ca trebuie schimbat ceva in propriul nostru comportament.

[ad#articol]

Spuneti ce va apasa

Daca se transforma intr-o presiune psihica de lunga durata, care ne influenteza viata, problemele afective pot provoca boli. Indiferent daca cineva sufera de stari de anxietate sau depresii, adesea boala avansata este insotita automat de o retragere sociala. In situatii de acest gen, este important sa se mentina contactul cu persoanele respective si sa nu fie lasate singure cu problemele lor.

Vorbiti deschis cu prietenii despre aceste lucruri, chiar daca nu sunteti entuziasmat (a)de aceasta idee. Rezervati-va timp pentru a crea o atmosfera in care partenerul dumneavoastra e si el in stare sa vorbeasca despre problemele lui. Daca aveti o suferinta psihica, primul pas important este sa vorbiti deschis despre ea.

Nu va fie teama sa consultati un psihoterapeut, cautati impreuna cu acesta strategii de solutionare a problemei, pentru buna functionare a sanatatii dumneavoastra.

Tipuri de tulburari psihice

Agorafobia

Anorexia

Anxietatea

Atacurile de panica

Casexia

Bulimia

Cleptomania

Dependenta

Depresiile

Durerile de cap si migrenele

Insomnia

Sindromul burn-out

Sindromul Borderline

Somnambulismul

Piromania

Stresul

Supraponderabilitatea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.