Mancaruri ideale pe timp de canicula

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Mancaruri ideale pe timp de canicula

Oamenii de stiinta au realizat o lista a alimentelor ideale ce ar trebui consumate pe timp de canicula, ele fiind benefice pentru organism atunci cand temperaturile sunt ridicate

Sandwichuri-le cu castravete si o cana cu ceai sunt alimente care pot avea efecte benefice asupra organismului nostru, atunci cand temperaturile sunt ridicate.

Cercetatorii atrag atentia asupra inghetatei. Desi este foarte tentanta in zilele caniculare, produsele tinute la rece nu fac bine organismului pe timp de caldura.

Apa trebuie consumata la temperatura camerei iar cercetatorii de la Societatea Chimica Americana, ne sugereaza sa mancam foarte multe fructe si legume bogate in apa, un exemplu bun de fruct bogat in apa ar fi pepenele, care este un produs bun de consumat pe timp de canicula.

Potrivit Daily Mail, mancarurile bogate in cereale, cum ar fi painea cu cereale, sunt indicate pentru ca asigura organismului nostru un aport ridicat de magneziu si calciu.

Motivul pentru care nu este indicat sa consumam alimentele reci, este legat de reactia pe care corpul o are la alimentele reci. Mai exact, unele organe la contact cu alimentele reci pot genera reactii de soc, astfel corpul nu mai reuseste sa isi pastreze temperatura normala.

Vara sunt indicate a fi consumate, bauturile calde, mancarurile condimentate si picante, deoarece ajuta organismul sa transpire mai mult decat normal ,sa elimine toxinele mult mai bine si sa isi pastreze temperatura in cote normale.

De evitat, pe timp de canicula, sunt mancarurile grase si cele bogate in proteine, deoarece organismul isi va consuma din energie pentru a le digera. Acest lucru inseamna ca ar trebui eliminate din alimentatia zilnica, dulciurile si mancarurile bogate in carne.

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.