Autor: Academia Pacientului
Publicat:
Timp citire: mai putin de un minut
Potrivit dailymail.co.uk , dieta cu clorofila, este una dintre cele mai in tendinte cure, majoritatea vedetelor adoptand-o pentru beneficiile pe care le aduce starii de sanatate generale.
Clorofila este un pigment care da plantelor culoarea verde, care este esential in procesul de fotosinteza.
Nutritionistul James Duigan, printre ale carui paciente se numara top-modelele Rosie Huntington-Whiteley si Elle Macpherson, promoveaza aceasta dieta cu clorofila.
Acesta spune ca recomanda pacientilor sai un tratament cu extract de clorofila, ce are capacitatea de a regla PH-ul organismului.
“Dietele alimentare bogate in preparate nesanatoase modifica PH-ul organismului, facandu-l mai acid, lucru care poate duce la insomnii si cresteri in greutate. Substantele alcaline (precum extractul de clorofila) pot regla PH-ul”, spune acesta, citat de dailymail.co.uk.
Sustinatorii acestei diete spun ca clorofila ajuta la cresterea calitatii si cantitatii de celule rosii in sange, oferind energie organismului, si pentru ca imbunatateste sistemul de transport al oxigenului in corp. Are o structura moleculara similara hemoglobinei – substanta care da sangelui culoarea roşie si care este responsabila cu transportul oxigenului in organism. Clorofila este, totodata, o sursa eficienta de magneziu, vitamine K, C, acid folic, fier, calciu si proteine.
Autor: Academia Pacientului
Publicat:
Timp citire: 1 minut
In cotidianul francez Le Figaro este prezentat un articol in care ne sunt prezentate beneficiile fructelor de vara asupra sanatatii noastre.
Cercetatorii, au repetat-o de mai multe ori : “In zilele caniculare hidratarea organismului este indispensabila”. Asadar apa ramane cea mai buna solutie, cand vine vorba de hidratarea corpului nostru. Insa si hrana solida reprezinta la randul ei o sursa bogata de lichide, mai ales in cazul fructelor intregi, care sunt compuse din cel putin 85% apa.Acest procent poate sa depaseasca 90% in cazul perelor, al pepenilor galbeni si al pepenilor verzi.
Fructele verii prezinta numeroase avantaje nutritionale. Ele sunt bogate in nutrienti esentiali pentru buna functionare a organismului: vitamine, antioxidanti, minerale si oligoelemente.
Ele contin si fibre, care favorizeaza digestia si incetinesc absorbtia zaharului adus in organism chiar de fructul in sine, in timp ce alte alimente bogate in zahar sunt de obicei digerate rapid, in partea superioara a intestinului. Toate aceste avantaje fac din fructele intregi un tip de alimente care trebuie privilegiat in regimurile alimentare si in lupta contra obezitatii. Absorbtia incetinita a zaharului protejeaza ficatul si pancreasul in rolul lor de descompunere a alimentelor si de regularizare a glicemiei.
Ca sfat venit de la noi : sucurile naturale din fructe nu prezinta aceleasi avantaje ca fructele intregi.
Forma lichida antreneaza o digestie foarte rapida: in conditiile in care este nevoie de cateva minute pentru a manca o piersica, doar cateva secunde sunt suficiente pentru a bea un pahar cu suc de piersici, care contine echivalentul in zahar a cel putin doua sau trei fructe. Se pierde totodata avantajul oferit de fibre si adeseori cel al vitaminelor concentrate in coaja. In loc sa beti un pahar cu suc de fructe, ar fi mai bine sa mancati doua fructe intregi.
Oamenii de stiinta de la centrul de cercetari stiintifice preventive de la Universitatea Yale dau urmatorul sfat: “Mancati un curcubeu de fructe: mure, prune, pere, struguri, piersici, capsuni si cirese”.