Month: January 2012

Raceala si gripa

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 5 minute

Raceala si gripa

 

In medie fiecare om se imbolnaveste de raceala insotita de tuse, stranut sau bronzita de doua ori pe an. Raceala la copii, se manifesta pana la 8-10 imbolnaviri pe an. In timp ce o banala raceala evolueaza fara complicatii, in cazul gripei virale apar febra mare si starea generala alterata. Anual, intre lunile decembrie si aprilie, apar adevarate epidemii de gripa. Cei mai expusi sunt persoanele in varsta, copiii mici si persoanele cu imunitate scazuta.

Ce sunt raceala si gripa?

Desi nu are componenta virala, raceala este adesea considerata o infectie gripala. Numai ca in cazul celei din urma este vorba despre un tablou clinic mult mai amplu si mai grav.

Raceala

Este declansata de virusuri, de exemplu, rinovirusuri, care afecteaza mucoasa nazala si faringiana. Raceala obisnuita la bebelusi trebuie privita cu multa seriozitate, pentru ca simptomele minore ale racelii, cuma r fi nasul infundat, pot provoca dificultati de hranire sau respiratorii.

Organismul reactioneaza printr-o supraproductie de mucozitati, pe care incearca sa le elimine din corp, prin stranut. Apoi, se activeaza celulele implicate in raspunsul imunitar si se formeaza anticorpi specifici antigenului viral declansator. Virusurile sunt astfel omorate si deveniti din nou sanatos si imun fata de tulpina de virus respectiva dar nu si fata de numeroasele tulpine inrudite, asa ca puteti sa va imbolnaviti iar in fiecare luna.

Simptome raceala

O raceala este neplacuta,dar inofensiva. Un proverb spune ca: “in trei zile apare, persista inca trei zile si in trei zile dispare”. Asta inseamna ca in zece zile ati depasit boala. Primul semn este o senzatie usor iritanta,care induce stranutul si apare o secretie transparenta. Se asociaza ochii inlacrimati,durerile de gat,raguseala,ulterior si tuse.In faza incipienta, tusea este seaca si neproductiva. In urmatoarele zile, devine productiva, expectoratiile se accentueaza. Tusea se poate complica si ea cu o bronsita , adica o inflamatie la nivel bronsic. Daca, dupa cateva zile, secretia nazala devine galbuie sau verde, acest lucru indica o suprainfectie bacteriana.

Tratament pentru raceala

Medicul va trata toate complicatiile care pot aparea ca urmare a racelii.

  • atunci cand temperatura exterioara este scazuta, mentineti-va corpul, in special gatul, urechile si picioarele, la temperaturi normale;
  • spalati-va regulat pe maini, fiindca acestea sunt o cale uzuala de transmitere;
  • evitati consumul de tutun si fumul de tigara, deoarece fumatorii sunt mai predispusi la raceala decat nefumatorii;
  • aerul provenit din sistemele de climatizare usuca mucoasele;
  • consumati cel putin 2 litri de lichide pe zi: apa, ceai de plante (ceai verde, de musetel, urzica, patlagina, cimbru, salvie, maghiran, etc.) si sucuri de fructe si legume proaspat stoarse; in acest mod toxinele care au cauzat aparitia simptomelor pot fi indepartate mai repede; nu beti ceaiurile fierbinti, intrucat usuca mucoasele iritate si favorizeaza patrunderea bacteriilor in organism;

Gripa

Declansatorii gripei sunt virusurile gripale, saua le influentei. Asemanatori rinovirusurilor, acestia afecteaza mucoasa nazala si pe cea faringiana. Contrar racelii, gripa debuteaza cu un tablou clinic semnificativ.

[ad#articol]

Bolnavul are febra mare, stare generala proasta si nu se poate ridica din pat. Daca infectiei virale se asociaza una bacteriana, se poate ajunge la complicatii. Bacteriile se cantoneaza in mucoasele afectate de virusuri. Urmarile sunt: sinuzita, amigdalita, conjunctivita si boli ale urechii medii. Adesea, infectia nu se limiteaza doar in caile respiratorii superioare, ci coboara pana in bronhii. In acest caz, corpul reactioneaza prin tuse , pentru a elimina prin expectoratie “oaspetii nepoftiti”.

Contagiozitate gripa

Virusurile care provoaca raceala si gripa sunt foarte contagioase si se transmit prin mici particule contaminate. Pentru ca, in ciuda tusei si racelii, bolnavii merg pe strada printre ceilalti oameni, ei devin o sursa importanta de virusuri.

In lunile de iarna este momentul prielnic pentru epidemiile de gripa: odata cu racirea picioarelor, amigdalele si mucoasele cailor respiratorii devin slab vascularizate, fapt ce creste sensibilitatea la bacterii si virusuri. Aerul uscat din interiorul incaperilor cu sistem de climatizare irita suplimentar caile respiratorii. In acelasi timp, in anotimpul rece, oamenii isi petrec mai mult timp in incaperi inchise, ceea ce creste riscul de transmitere virala.

Simptome gripa

Se caracterizeaza printr-un debut clinic semnificativ. La scurt timp de la debut, apar febra, durerile musculare, oboseala, debilitatea fizica si dureri de cap.Simultan apar simptome similare celor din raceala : durerile de gat si tusea iritativa. Complicatiile cele mai frecvente sunt infectiile bacteriale ale cailor respiratorii (bronsita) si ale plamanilor (pneumonia).Virusul poate fi identificat printr-un test rapid- exudatul nazo-faringian.

Tratament pentru gripa

Indiferent daca suferiti de o raceala sau de o gripa, trebuie sa aveti un aport suficient de apa. Daca apare febra, este important repausul la pat. Incercati sa va odihniti pe cat posibil, permiteti familiei sa va ingrijeasca si sa va rasfete. Fiti prevazatori cu privire la umiditatea aerului: carpele umede pe calorifer, plantele de interior si dispozitivele de umezire a aerului pot imbunatati climatul interior si pot proteja mucoasele. Aerul proaspat are un efect benefic asupra cailor respiratorii afectate si stimuleaza vindecarea. Aerisiti regulat si faceti plimbari zilnice, dupa ce a disparut febra. Picaturile de nas pe baza de saruri umezesc mucoasa nazala, au efect antiinflamator si usureaza respiratia.

Ar trebui sa consultati imediat medicul daca dificultatea la respiratie sau febra dureaza mai mult de 2 zile. Ati putea efectua o radiografie toracica pentru a exclude posibilitatea existentei unor alte infectii la nivelul acestuia, cum ar fi pneumonia. Daca nu apar complicatii, majoritatea simptomelor gripei dispar, de obicei, dupa 6-7 zile, cu toate ca o tuse poate persista timp de doua saptamani.

Vaccinarea este o forma de protectie eficienta. Este recomandat,in special persoanelor din grupuri cu riscuri sporite, cum ar fi salariatii din sanatate sau asistenta, persoanelor in varsta, persoanelor la care riscul de a fi expuse virusului este mare.Cu toate acestea, vaccinul nu poate fi niciodata total eficient deoarece virusul sufera mutatii frecvente, iar diferite forme noi sunt responsabile pentru epidemiile din fiecare an.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda tipurile de vaccinuri iesite din laboratoare in fiecare toamna, in functie de ce tip nou se asteapta sa fie cel mai predominant intr-o anumita regiune.

Ce poate face medicina alopata?

In prezent,paleta de medicamente impotriva racelii este foarte larga, dar eficienta lor este limitata. Ele nu modifica durata persistentei simptomelor, ci intensitatea lor.Multe medicamente au efecte benefice asupra simptomelor, dar au si efecte adverse semnificative.

  • unguentele cu substante mentolate se aplica pe piept. Linistesc tusea si senzatia de sufocare. ATENTIE! Nu se recomanda copiilor sub doi ani;
  • tusea seaca, iritativa, se trateaza cu substante antitusive;
  • medicamentele expectorante dizolva secretiile din bronhii si faciliteaza expectoratia;
  • picaturile pentru nas au efect antiinflamator, ce actioneaza benefic maia les in timpul noptii. Se vor utiliza doar pentru o scurta perioada de timp, in caz contrar pot crea dependenta;
  • tabletele pentru gat ajuta impotriva durerilor de gat si a raguselii.

Pentru gripa se pot adauga urmatoarele medicamente:

  • aspirina, utilizata in scaderea febrei si diminuarea durerilor, la o utilizare indelungata, poate avea efect daunator asupra functiei hepatice si renale;
  • inhibitorii de neuraminidaza apartin grupei de virusuri statice, impiedicand multiplicarea virala. Trebuie administrate din primele doua zile de la aparitia febrei;
  • antibioticele se administreaza in cazul unei infectii bacteriene.

 

Cum scapi de bulimie?

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 2 minute

Cum scapi de bulimie?

 

Dependenta manifestata prin ciclul mancare- voma, se numeste bulimie, este un dezechilibru psihic care afecteaza mai ales femeile tinere. Dupa ingurgitarea unei cantitati mari de alimente, de cele mai multe ori hipercalorice, acestea imediat sunt varsate fortat. Factorul declansator este frica de ingrasare. 

Bulimie

Bulimia este o boala conditionata psihic, aparuta mai des in ultimele decenii. Este cauzata mai ales de prevalenta idealului de frumusete, care ne este prezentat in fiecare zi de catre media, dar si experientelor sexuale negative sau problemelor din cadrul caminului.

Adesea, comportamentul bulimic se mentine ins tare total ascunsa, nefiind remarcat nici macar de prieteni sau de membrii familiei. De obicei cele care sufera de bulimie sunt femeile, dar procentul de barbati afectati de aceasta boala este si el in crestere.

Ce este bulimia?

La aparitia acestei boli este specifica aparitia unor nevoi incontrolabile de a manca, prin care grupurile tinta devoreaza alimente foarte bogate in calorii, cum ar fi budinca, ciocolata sau chipsurile de cartofi. Din cauza temerilor pentru propria “imagine”, alimentele sunt vomate. Tipice sunt si utilizarea frecventa a dietelor tip post, a laxativelor si a diureticelor. Din punct de vedere al pacientilor, totul se invarte in jurul mancarii, se dicuta doar despre cumpararea si prepararea alimentelor. Alternarea continua a puseurilor de foame extrema si a dietelor cauzeaza fluctuatii puternice in greutate. In mod normal, greutatea unei persoane bulimice se mentine in zona normala- spre deosebire de greutatea celor care sufera de anorexie (anorexia nervoasa).

Factori favorizanti

Printre posibilii declansatori ai bulimiei se numara stresul din viata de zi cu zi, asteptarile prea mari de la propria persoana, conflictele din familie, atitudinea extrem de protectiva a printilor, sau perfectionismul exagerat. Bulimia mai poate aparea si din cauza anorexiei, la fel cum anorexia se poate dezvolta din cauza comportamentului de bulimie nervoasa.

[ad#articol]

Cum recunoastem bulimia?

Cuvantul bulimie inseamna “foame de bou”, cu refrire la crizele regulate de foame extrema, care determina pacientul sa ingurciteze rapid cantitati foarte mari de mancare. El nu se va opri decat atunci cand s-a golit tot frigiderul, cu alte cuvinte daca nu mai exista nimic de mancare in zona. Starea de bine care urmeaza, iar mai apoi ura impotriva propriei persoane, ii imping pe acesti oameni sa dea afara tot ceea ce au mancat. In mod normal, acest proces decurge in tacere absoluta si fara nici un fel de semne exterioare, ceea ce poate duce la stari depresive si de instrainare sociala. Primele simptome de bulimie sunt autocontrolul permanent, dar si conversatiile constante despre mancare. Parintii ar trebui sa contribuie cu un exemplu pozitiv si sa se hraneasca sanatos si echilibrat.

Adesea, adolescentele se confrunta cu tema “cum arat” tocmai datorita mamelor lor, in sensul ca acestea se simt prea grase si, din acest motiv se lamenteaza. In afara de problemele psihice, in cazul persoanei bulimice apar si probleme fizice, precum ameteli, dureri de cap, schimbari la nivelul pielii si al parului. Ca urmare a varsaturilor constante, multi dintre pacienti sufera de lipsa de potasiu, inflamari ale esofagului si ale peretelui stomacului. De asemenea tipice sunt problemele cu smaltul dintilor si inflamatiile glandei salivare parotide.

Ce poate face medicina alopata?

Primul pas important este acceptarea, in sensul ca bolnavul trebuie sa accepte ca atitudinea sa fata de mancare este puternic afectata. In cazul in care boala este in stadiu avansat si al perturbarilor puternice de sanatate, se recurge la internarea pacientului. Pe timpul spitalizarii, pacientul va fi analizat din punct de vedere al atitudinii fata de mancare, iar cu ajutorul unui plan nutritional se va incerca normalizarea acesteia.

Etichete populare:

anorexia nervoasabolibulimia

Totul despre alergii

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 3 minute

Totul despre alergii

 

Printre cele mai cunoscute alergii se numara guturaiul de fan, alergiile provocate de praful domestic incarcat cu dejectii ale paianjenilor, alergiile de contact si de alimentatie, precum si astmul bronsic, neurodermita, alergiile la parul de animale si la intepaturile de insecte.Motivul cresterii dramatice a incidentei alergiilor este stilul de viata, din ce in ce mai indepartat de natura, caruia i se adauga poluarea tot mai accentuata a mediului inconjurator.

Ce sunt alergiile?

Cuvantul “alergie” vine din limba greaca si inseamna “un alt efect”. Cand suferim de alergii, sistemul imunitar reactioneaza in mod diferit decat ar trebui, se apara de substante care, in sine,sunt total inofensive.

In cazul persoanelor alergice la polen, sistemul imunitar reactioneaza prin guturaiul de fan sau prin astm. Corpul elibereaza mai multa histamina, care determina o inflamatie a cailor respiratorii.

Ca simptome pentru alergii asemanatoare celor de guturai (secretiile nazale apoase, stranuturi repetate)sau reactiile cutanate se declanseaza  inclusiv la contactul cu dejectiile paienjenilor de casa sau cu parul de animale (rinita alergica).

In cazul alergiei de contact, avem de-a face cu un contact indelungat cu anumite substante, cum ar fi nichelul sau diferite mijloace parfumante,bijuterii, imbracaminte si  care determina la nivelul pielii eczeme(dermatite atopice), eruptie insotita de mancarimi.

In cazul alergiilor alimentare,anumite albumine determina reactii alergice.Sistemul imunitar trebuie sa invete din prima zi de viata care sunt substantele capabile sa puna in pericol organismul si care nu.Sistemul imunitar profita de contactul corpului nostru cu diferite microorganisme inofensive- o cantitate mica de murdarie este sanatoasa! In schimb, igiena exagerata poate fi un factor declansator de alergii.

Cum recunoastem alergiile?

In special primavara, alergiile au cele mai bune conditii de manifestare: senzatii de sufocare, greutate in respiratie, suierat al respiratiei, tuse seaca, lacrimare, inrosirea ochilor, mancarime, pleoape umflate,crampe stomacale, varsaturi si diaree.

In cazul guturaiului de fan, in caile respiratorii se acumuleaza mucozitati si apar simptome similare racelii. Daca nu este tratat, guturaiul de fan poate sa evolueze, mai devreme sau mai tarziu, in forme de astm bronsic: bronhiile se inflameaza, iar persoanele afectate sunt chinuite de lipsa de aer.

Alti alergeni isi manifesta efectul la nivel cutanat, fie prin contactul direct fie indirect, dupa consumarea unor alimente declansatoare de alergii.

Caracteristicile de recunoastere sunt inrosirea locala, formarea de vezicule,mancarime, asa cum am specificat si mai sus. Dupa intepatura de insecta, la persoanele alergice, in locul intepaturii apare o inflamatie disportionat de mare, iar in anumite cazuri, exista riscul unui soc ce poata sa puna in pericol viata persoanelor in cauza.

De cele mai multe ori ,este greu de determinat factorul alergen care a declansat simptomele. Un test antialergic, in cadrul caruia sunt adusi in contact cu pielea,sau sunt introdusi subcutanat diferiti alergeni, poate aduce clarificari.

Lista celor mai importante teste pentru alergii ,este urmatoarea:

  1. Testul RAST (Radio Allergo Sorbent Test) masoara IGE specifice din sange si in secretii cum ar fi secretiile nazale.
  2.  Testul PRIST (Paper Radio Immuno Sorbent Test) principiul este similar cu testul RAST.
  3.  Testarea epidermica sau “prick skin test”.
  4.  Testarea cutanata se efectueaza prin administrarea unui extract ce contine o cantitate redusa din alergenul suspectat. Daca esti alegic, in cateva minute apare o umflatura (papula).
  5.  Testele de provocare nazala.
    Se introduce in nas alergenul. Reactia pozitiva apare in 30 de secunde si se caracterizeaza prin simptome precum stranutul, secretii apoase abundente. Acest test nu este indicat copiilor sub doi ani.
  6.  Testele de provocare alimentara consta in ingestia mancarii suspecte pentru a repera factorul alergen.
  7.  “Phadiatop Infant” – recomandat copiilor cu varsta intre 0-4 ani. Acest test ofera posibilitatea testarii la cei mai obisnuiti alergeni alimentari si inhalanti.
  8. Phadiatop – recomandat copiilor mai mari si adultilor, demonstreaza prezenta anticorpilor IgE specifici la cei mai obisnuiti alergeni inhalati din mediu.

Un mod de viata sanatos

Daca suferiti de alergii ale cailor respiratorii, trebuie sa evitati aerul incarcat de fum. Dat fiind faptul ca o suprasolicitare fizica brusca poate declansa o criza de astm, activitatile sportive trebuie sa fie practicate cu moderatie. Anumiti astmatici trebuie chiar sa evite luarea de medicamente inainte de o activitate sportiva. In situatia in care suferiti de inflamatii ale pielii de natura alergica, trebuie sa utilizati numai produse cosmetice hipoalergene si remedii naturale. Persoanele alergice trebuie sa renunte la animalele de companie din mediul lor domestic. covoarele, draperiile si plantele de camera prezinta si ele un anumit potential de risc alergic, mai ales cand se afla in dormitor.

 

Sursa de inspiratie : “Alergiile” Moira Crawfort

 

Fractura de oase

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 2 minute

Fractura de oase

 

Oasele formeaza scheletul corpului nostru, ii dau soliditate si structura. Prin constructia lor, oasele sunt tari si rezistente, dar, in acelasi timp, au si o anumita elasticitate, pentru a putea atenua cazaturile sau loviturile. Un os destul de mineralizat se rupe doar la solicitare extrema.

Ce este o fractura de os?

Chirurgii ortopezi diferentiaza diverse forme de fractura de os: daca un os se rupe in doua – este vorba de o fractura simpla, care de cele mai multe ori se vindeca bine. Mai grea este vindecarea in cazul asa-numitelor fracturi multiple sau ruperi fragmentare, cand oasele sunt rupte in mai multe parti.

In schimb, mai sunt si fracturile oaselor tinere, ce apar doar in perioada de crestere, care sunt fracturi incomplete, uneori doar cu un efect de indoire, la care pielea ramane total sau partial nerupta. Aceste fracturi se vindeca, in general, repede si fara urmari.

In schimb, daca in urma fracturii rezulta o rana, astfel incat parti de os perforeaza pielea, se vorbeste de o fractura deschisa. In aceste cazuri exista pericolul unei infectii bacteriene. In functie de varsta pacientului si de tipul ranii, vindecarea unei fracturi de os dureaza de la 3 la 6 sapatamani, iar in cazul fracturilor mai complicate, chiar si mai mult.

La persoanele mai in varsta, o modificare a structurii osoase (osteoporoza) duce la fractura de os frecvent, cu o rata de vindecare mult mai inceata.

Cum recunosc o fractura de os?

In timp ce o fractura deschisa este recunoscuta imediat, in cazul unei fracturi inchise, rana ramane ascunsa sub piele. De cele mai multe ori, se ajunge insa la o inflamare clara a respectivei parti din corp, insotita de dureri puternice. Insa aceasta poate sa se intample si la o contuzie dau la o supraexpansiune a muschiului, nefiind un semn sigur de fractura.

[ad#articol]

Indiciile clare de fractura sunt pozitiile defectuase ale extremitatilor, oasele ce se freaca sonor si palpabil unele de altele, dar si o mobilitate anormala a respectivei extremitati. Daca aceste simptome clare nu apar, numai o radiografie ne poate da o concluzie clara.

Ce poate face medicina alopata?

Daca la o fractura, segmentele de os nu s-au dislocat, este suficienta o imobilizare prin intermediul unui bandaj ghipsat sau de material plastic.

Unele fracturi trebuie aranjate mai intai catre doctor, adica oasele trebuie apasate in pozitia lor initiala. In cazul fracturilor complicate, bucatile de oase rupte sunt fixate cu suruburi, placute si stifturi, pana ce sunt vindecate.

In cazul unei fracturi deschise, rana rezultata a musculaturii trebuie cusuta.

 

 

Sindromul ADHD

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 4 minute

Sindromul ADHD

Sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie sau ADHD. Pentru unii parinti, diagnosticul de ADHD este mai intai un soc, in timp ce pentru altii reprezinta o usurare, deoarece dificultatile prin care trece copilul lor poarta, in sfarsit, un nume. ADHD nu este un motiv de disperare, exista multe modalitati de a-l ajuta pe micut sa se acomodeze mai bine cu sine si cu mediul inconjurator.

Ce este ADHD?

ADHD – Sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie- reprezinta o tulburare congenitala de metabolism al creierului, care devine manifesta in anumite circumstante. Baietii sunt mai afectati de 5 ori mai mult decat fetele. Diagnosticul de ADHD nu trebuie sa va sperie- in Germania 1 din 10 copii sufera de acest sindrom, nu sunteti singurii care au aceasta problema.

Cea mai cunoscuta forma este cea hiperactiva, cand copiii sunt neastamparati si agitati. ADHD se poate manifesta si ca o totala incapacitate de concentrare, iar copilul pare atunci linistit, retras si visator (aceasta forma este mai putin raspandita). In afara de predispozitia ereditara, incidenta ADHD este favorizata si de anumite conditii de viata. Dintre acestea fac parte : o viata de familie dezordonata, mese neregulate si multa agitatie, suprasolicitare scolara, prea mult privit la televizor, ore in sir petrecute in fata calculatorului si prea putina miscare. Alti factori declansatori pot fi poluarea din mediul inconjurator si alergiile alimentare.

Diagnostic ADHD?

De cele mai multe ori, diagnosticul de ADHD poate fi stabilit abia dupa intrarea in scoala- copiii se fac remarcati deoarece nu se adapteaza la cerintele scolare. Dar nu numai copiii sufera de aceasta boala, caci doua treimi dintre ei vor pastra simptome ADHD pana la varsta adulta. Tabloul manifestarilor ADHD se modifica in diferitele etape ale vietii.

[ad#articol]

Simptome ADHD

  • Sugarii cu acest sindrom ADHD plang mult, resping contactul fizic cu parintii, sufera de agitatie motorie, precum si de tulburari de somn si de alimentatie
  • ADHD la copii se remarca prin comportamentul lor asocial, sunt imprevizibili si foarte recalcitranti. Nu leaga prietenii de durata, nu pot ramane multa vreme sa se joace intr-un anumit loc, nici singuri si nici in grup. Sunt haotici si neobositi. Se ranesc usor. Pot prezenta uneori probleme cu auzul si vazul, sau in zone motrice.
  • Copii de scoala primara cu ADHD au mari dificultati in a accepta regulile sociale. Ei deranjeaza lectia, au iesiri necontrolate si nu pot pastra ordinea. Manifesta deseori dificultati de scriere, citire si calcule aritmetice, care vor lasa urme in constiinta de sine a copilului. Acesti copii sunt marginalizati si nu ating obiectivele comune ale clasei.
  • Adolescentii cu ADHD resping orice solicitare si corespund tipului de “Gica-contra”. Comportamentul lor este agresiv si neatent. De aici, rezulta numeroase accidente de circulatie. In plus, acesti tineri dezvolta o tendinta spre consumul necontrolat de droguri si de alcool. In cazul in care doriti sa stiti daca copilul sau adolescentul dvs sufera de sindromul ADHD, consultati un medic pediatru.Prin intermediul unor teste ADHD complete, copilul dvs poate fi diagnosticat in sensul acesta.
  • ADHD la adulti. Pentru cei ce sufera de acest sindrom au frecvente probleme in a-si aminti diferite momente din viata, probleme cu concentrarea si in a urma diverse indicatii, in a-si organiza activitatile pe zile sau in a duce la bun sfarsit  differite sarcini. Daca aceste probleme nu sunt tratate la timpul lor pot degenera foarte usor in probleme de ordin psihologic, cu implicatii sociale ,comportamentale si emotionale. Frecvent apar starile de anxietatesi de depresie.

Un mod de viata sanatos

Pentru un copil cu ADHD, un ritm diurn regulat este esential. In agitatia si tensiunea lui fara sfarsit, mesele regulate si momentele de liniste ii dau pauze copilului. Ajutati-l sa introduca structura in haos. Aratati-i cum se descompun sarcinile majore in unitati mai mici, faceti impreuna cu copilul planuri clare de activitate, organizate in timp. Interveniti prompt daca nu sunteti de acord cu comportamentul copilului dumneavoastra. Incurajati-l si laudati-l cu masura. Aceasta metoda va avea un efect pozitiv asupra sentimentului valorii de sine a copilului. Atrageti-i atentia asupra trairilor lui de succes.

Copii cu ADHD au nevoie de foarte multa miscare. Activitatea sportiva stimuleaza nu numai echilibrul si coordonarea, dar contribuie si la innodarea unor relatii de prietenie. Artele martiale sunt o buna supapa de evacuare a excesului d eenergie. Este extrem de important ca impulsul spre miscare sa nu fie reprimat, pentru ca altfel se poate esua in situatii inadecvate. Copiilor cu ADHD le vine foarte greu sa stea linistiti si sa invete. Daca au voie sa se miste in timp ce invata, le va fi mult mai usor: invatati-l alfabetul in timpul plimbarii sau al unui joc. Daca dumneavoastra insiva va vine greu sa ramaneti calm, aduceti-va aminte ca acest comportament suparator al copilului nu reprezinta o slabiciune de caracter, ci este rezultatul unei tulburari  neurologice.

Remedii naturale

Tratamentul medicamentos al ADHD nu este intotdeauna indicat, mai ales daca medicamentele implica o transformare a personalitatii copilului. Incercati sa aplicati mijloace alternative de vindecare. Dar chiar si atunci cand i se administreaza vreun medicament, este de preferat sa aveti in vedere si un tratament suplimentar prin remedii naturale. Este recomandata terapia Ayurveda, Homeopatia (terapia integrala stimuleaza echilibrul psihic la copiii cu ADHD).

Fitoterapia (prin ceaiurile calmante sau preparatele cu grad de dilutie mare ), relaxare si meditatie, terapia nutritionala, psihoterapia ( numeroase procedee psihoterapeutice faciliteaza adaptarea sociala a copiilor cu ADHD)

 

 

Diete rapide

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 4 minute

Diete rapide

 

Dieta rapida de slabire in ziua de azi este din ce in ce mai cautata. Majoritatea oamenilor cauta dietele care sunt cele mai eficiente pentru a pierde kilogramele in plus si care sa nu necesite perioade lungi de limitari si prohibitii alimentare.Inainte de a incepe o dieta rapida consultati medicul.

Dieta rapida cu lichide

Aceasta dieta rapida  a fost intalnita cu multi ani in urma  la poporul rus, ea transmitandu-se din generatie in generatie pana in zilele noastre, fiind o dieta cu calificative extraordinare si eficienta.

Dieta rapida cu lichide este o dieta de detoxifiere a organismului ( care are efecte scontate la nivelul pierderii kilogramelor in plus in cel mai scurt timp, posibil). Aceasta dieta cu lichide se recomanda a fi tinuta sub supravegherea medicului dumneavoastra nutritionist, ea fiind utilizata frecvent ca o utilitate medicala inainte si dupa unele interventii chirurgicale.

Dieta  rapida cu lichide este considerata o dieta severa din cauza consumului exclusiv de lichide si nu este recomandata mai mult de 7 zile, deoarece poate duce la dezechilibre periculoase ale organismului.

[ad#articol]

Timp de 5 zile se pot consuma lichide cum ar fi : supe- creme de legume, sucuri naturale din fructe/legume, ceaiuri- ca recomandare ar fi ideal daca a-ti putea consuma ceaiurile neindulcite, in cazul in care nu reusiti se accepta mierea de albine, ca indulcitor . Consumul de alcool si cafea sunt complet interzise.

Dupa cele 5 zile, se trece treptat la consumul de alimente solide, acestea trebuie sa fie cat mai putin calorice, poti incerca un gratar de pui cu o salata sezoniera ,un ou fier cu lactate degresate usoare (iaurt, branza de vaci) sau carne de vita la gratar cu orez fiert ( orezul il poti gati cu ulei de masline). Compoturile din fructe sunt foarte bine tolerate de organism dupa aceasta dieta.

Asa cum v-am specificat si mai sus, dieta cu lichide ar trebui urmata cu o foarte mare atentie si pe perioade scurte de timp.

Dieta rapida americana

Aceasta dieta rapida are la baza mancatul putin si des, mesele fiind luate din doua in doua ore.

Dieta rapida americana se tine 4 zile, cuprinde o alimentatie hipocalorica si echilibrata, in urma careia puteti pierde intre 2-5 kilograme, in fuctie de metabolismul fiecarui organism in parte.

Prima varianta a dietei rapide americane este:

– ora 8:00 – o ceasca/ cana de cafea neindulcita

– ora 10:00 – un ou fiert tare

– ora 12:00 – un fruct, de preferinta mar sau portocala sau grapefruit

– ora 14:00 – o felie de paine prajita  si 100 g friptura la gratar

– ora 16:00 – doua mere

– ora 18:00 – un pahar cu suc de rosii (200-300 ml)

– ora 20:00 – 100 g branza de vaci.

 

Cea de-a doua varianta este:

– ora 8:00 –  o ceasca/ cana de cafea neindulcita

– ora 10:00 –  un ou fiert tare

– ora 12:00 – o lingura de stafide sau un mar sau o portocala sau un grapefruit

– ora 14:00 – 50 g branza de vaci

– ora 16:00 – un mar

– ora 18:00 – o felie de paine prajita

– ora 20:00 – o cana de ceai de soc neindulcita.

Este recomandat sa consumati cat mai multe lichide in fiecare zi si sa faceti miscare fizica in aer liber.

 

Dieta rapida Fulger

Pentru a reusi sa diminuezi kilogramele in plus in timp record, am optat pentru o dieta rapida  care te v-a face sa nu mai simti nevoia de alte suplimente nutritive, ea fiind foarte satioasa si de scurt timp (5zile)

Mic dejun:

– o cana cu lapte si fulgi de cereale (nu musli) sau
– doua felii de paine prajita cu unt;
– apa plata sau ceai.

Gustarea de dimineata:
– o banana sau
– o cescuta de orez cu lapte sau
– un sandvis cu branza si unt.

Pranzul:
– o jumatate de conserva de ton, un cartof fiert, pasat, cu lapte sau 100 gr. macrou sau cod fiert, un cartof si o lingurita de maioneza sau
– doi cartofi copti, cu branza de vaci.

Gustarea de dupa-amiaza:
– un iaurt mic (nu cu fructe) sau doua felii de paine prajita, cu o lingurita de dulceata;
– o cescuta de orez cu lapte.

Cina (nu dupa ora 19:00):
– peste (macrou, cod) fiert sau la gratar, doi cartofi fierti sau
– un piept de pui la gratar, doi morcovi fierti sau 100 gr. mazare.

Gustarea de seara:
– o cescuta de orez cu lapte sau
– spuma de fructe dintr-o banana, visine, capsuni sau
– o cana cu lapte.

Cateva recomandari care vor echivala cu cate 1 kilogram in minus pe saptamana pentru aceste retete de dieta de mai sus:
– goleste frigiderul de tot ceea ce te-ar putea tenta;
– nu spune ca tii regim decat persoanelor care stii ca te-ar putea sprijini in incercarea ta;
– inainte de a merge la cumparaturi fa o lista cu cele necesare, altfel vei fi tentata sa cumperi tot ce intalnesti in cale;
– nu consuma in aceste 5 zile alte fructe decat cele prescrise (banana, visine, capsuni);
– incearca sa nu depasesti 75 grame unt in acest timp;
– nu sari niciodata peste micul dejun;
– bea cat mai multa apa si nu uita sa faci sport

 

Etichete populare:

dieta slabireretete de dieta

Cancerul ovarian

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 2 minute

Cancerul ovarian

 

Cancerul ovarian este o tumoare maligna care se poate dezvolta la unul sau la ambele ovare si apare mai ales la femeile care au intrat la menopauza, dar mai este intalnit si la femeile tinere care  au folosit timp indelungat anticonceptionale sau care nu au fost niciodata insarcinate. Cauzele cancerului ovarian sunt inca neclare.

Cancerul ovarian este denumit deseori si “ucigasul tacut” pentru ca de multe ori simptomele lui nu se manifesta decat atunci cand boala este intr-un stadiu avansat. In carcinomul ovarian, tumoarea maligna provine din celule ovariene. De regula, acest tip de cancer afecteaza femeile trecute de jumatatea a doua a vietii. Intr-un stadiu avansat al bolii, tumoarea nu este limitata la ovar, ci pot exista metastaze in toata cavitatea abdominala, pe pielea abdomenului si pe intestin.

Cauzele cancerului ovarian

Exista o multime de teorii referitoare la cauzele aparitiei cancerului ovarian. Cancerul ovarian este rar intalnit la femeile la care menstruatia a fost precoce sau care au intrat devreme la menopauza. Conform altor teorii, in timpul sarcinii, cand ovulatia este oprita, ovarele sunt in repaus. Un efect asemanator il au si contraceptivele orale, care deasemenea opresc ovulatia. Factorii ereditari sunt si ei foarte importanti- uneori cancerul ovarian apare in familii in care exista cazuri de cancer mamar si  cancer intestinal.

[ad#articol]

Simptomele cancerului ovarian

Simtome de cancer ovarian, cele primare, cum ar fi:

  • dureri in partea inferioara a abdomenului
  • constipatie
  • senzatie de presiune si durere
  • sangerari vaginale in afara menstruatiei
  • actul sexual este dureros
  • urinari frecvente datorita compresiunii pe vezica urinara
  • umflarea abdomenului, din cauza tumorii, care devine palpabila

Ce se poate face?

Unele familii poarta gena BRCAI care mareste riscul de aparitie a cancerului ovarian si a cancerului de san. Cu toate acestea, nu exista teste genetice care sa aratte existenta acestei gene la femeile purtatoare. Tratamentul actual pentru cancerul ovarian are la baza asocierea interventiei chirurgicale cu chimioterapia,la care se adauga uneori si radioterapia.

  • Medicul chirurg va incerca sa extirpe intreaga tumoare impreuna cu tesuturile afectate din jur. Durata operatiei depinde de dimensiunile tumorii.
  • Operatia chirurgicala consta in ablatia tumorii si a organelor genitale;cele doua ovare, trompele si uterul (histerectomie totala)
  • Daca boala s-a extins si la alte organe, vor fi necesare si alte interventii chirurgicale. Poate fi necesara extirparea unor portiuni din vezica urinara si intestin.
  • Efectuata sistematic dupa interventia chirurgicala, chimioterapia permite eliminarea celuleor canceroase din organism. Gratie noilor tehnici de administrare si substantelor active contra greturilor, medicamentele sunt mai bine tolerate si au o oarecare eficienta
  • In cazurile de recidiva, este posibil sa fie nevoie de o noua interventie chirurgicala.

Perspective

Perspectivele pe termen lung depind de tipul de celule maligne care sunt prezente in ovar sau de stadiul in care se afla boala.

 

 

Colesterolul, inamicul silentios al sanatatii

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 2 minute

Colesterolul, inamicul silentios al sanatatii

 

Peste jumatate din oamenii trecuti de 50 de ani prezinta un nivel marit de colesterol- in special din cauza proastei alimentatii si a lipsei de miscare. Dar si predispozitia joaca un rol important. Insa colesterolul nu este pur si simplu colesterol: in timp ce colesterolul LDL poate fi considerat raspunzator pentru aparitia arterosclerozei, colesterolul HDL este benefic pentru sanatate. In prezent procedeele terapeutice moderne determina o crestere a nivelului de colesterol HDL.

Ce inseamna un colesterol mare?

Asa numitul colesterol face parte din categoria lipidelor din sange si constituie o importanta componenta a membranei celulare, precum si un element constitutiv al acidului biliar ai al anumitor hormoni.In cazul unei alimentatii sanatoase, numai aproximativ o treime din colesterolul propriu organismului provine din hrana, iar restul se sintetizeaza in ficat.

La nivel sanguin, colesterolul este asociat proteinelor de transport LDL si respectiv, HDL. In cazul in care avem de-a face cu asa numitul colesterol LDL(lipoproteine cu densitate mica) acesta se depune pe vasele de sange,ceea ce conduce la arteroscleroza. Colesterolul HDL(lipoproteine cu densitate mare) este transportat din vase in ficat, unde acesta este descompus.Din acest motiv, este avantajos un nivel ridicat de colesterol HDL.Acesta creste cu activitatea regulata a corpului.La majoritatea pacientilor, nivelul colesterolului creste din cauza alimentatii gresite si a lipsei de miscare.Consecintele unui nivel permanent ridicat al colesterolului pot fi arteroscleroza, infarctul miocardic, comotia cerebrala, “piciorul fumatorului” si dementa senila.

Cum recunoastem un nivel crescut al colesterolului?

La inceput, colesterolul marit nu prezinta simptome. Dar o simpla analiza a sangelui poate releva fara dificultate valorile acestuia.

Analizele de masurare a nivelului colesterolului ne permit sa determinam nivelul lipidelor in sange. Nivelurile crescute de lipide si trigliceride constituie factori de risc pentru boala aterosclerotica.

In mod ideal, valoarea colesterolului LDL la femei ar trebui sa fie sub 100 mg/dl(2,6mmo/l), iar la barbati sub 160 mg/dl(4,1 mmol/l).

Colesterolul HDL ar trebui sa reprezinte aproximativ 255 din colesterolul total. In orice caz valorile colesterolului sunt, in mare masura, in relatie direct proportionala cu varsta, astfel incat cele de mai sus reprezinta numai valori orientative.

Un mod de viata sanatos

Activitatea sportiva practicata cu regularitate reprezinta cea mai buna modalitate de influentare pozitiva a nivelului colesterolului. Prin antrenamente regulate (cam de 3 ori pe saptamana, cate 30 de minute) creste nivelul colesterolului “bun” si se reduc trigliceridele . In plus, un continut bogat in fibra al alimentelor consumate face ca bolul alimentar sa tranziteze mai repede intestinul, astfel incat se asimileaza o cantitate redusa de colesterol.Alcoolul se va consuma cu moderatie.

Etichete populare:

colesterolldltrigliceride

Gingivita, boala gingiilor

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Gingivita, boala gingiilor

 

Gingivita este in general cauzata de placa bacteriana ( resturi alimentare, mucus, bacterii) intre dinte si gingie.

Gingivita se poate inrautati datorita administrarii de antiepileptice precum fenitonul si de antihipertensive. mAcest gen de medicamente poate duce la cresterea gingiei, facand dificila indepartarea placii bacteriene. Si anumite anticonceptionale pot inrautati simptomele bolii. Femeile insarcinate sunt de obicei cele mai afectate de gingivita din cauza schimbarilor hormonale foarte mari din organism. Daca gingivita apare sub forma acuta este cunoscuta sub numele de gingivita ulcerativa necrozata, aceasta intamplandu-se de obicei la adolescenti si tineri. Afectiunea apare ca urmare a  gingivitei cronice si este cauzata de inmultirea anormala a florei bacteriene bucale. Acest tip de gingivita afecteaza de obicei persoanele stresate, deprimate sau care sufera de SIDA.

Care sunt simptomele?

Simptomele gingivitei apar treptat, printre ele putandu-se numara:

  • Gingii rosii-violacee, inflamate, moi care lucesc
  • Gingiile sangereaza la periatul dintilor

Daca gingivita nu este tratata, intre dinte si gingie se formeaza un fel de buzunar in care se depune si mai multa placa bacteriana. Bacteriile din placa pot provoca extinderea inflamatiei si ulterior poate sa se ajunga la paradontoza cronica, stomatita sau retractia gingiilor. In cazuri mai grave se poate ajunge la pierderea unuia sau mai multor dinti. Simptomele bolii lui Vincent apar de obicei dupa 1-2 zile si printre acestea se numara:

  • gingii foarte rosii si acoperite de depuneri bacteriene cenusii
  • ulceratii ale gingiei sub forma de crater
  • sangerarea puternica a gingiilor
  • respiratie urat mirositoare si resimtirea unui gust metalic in gura
  • dureri gingivale

[ad#articol]

Pe masura ce simtomele se agraveaza,ganglionii limfatici din gat se pot inflama si puteti ajunge sa faceti febra.

Care este tratamentul pentru gingivita?

  • Gingivita se poate trata si preveni prin perierea regulata a dintilor si mentinerea unei bune igiene orale, care contribuie la indepartarea placii bacteriene formate intre dinte si gingie
  • Daca aveti gingivita va recomandam sa vizitati imediat medicul stomatolog, acesta probabil va va face un detartaj al dintilor pentru indepartarea placii bacteriene si va va trata exact pentru a elimina aceasta problema a gingiilor dumneavoastra. Trebuie sa mergeti regulat la stomatolog pentru a va verifica starea de sanatate a gingiilor dumneavoastra. Odata administrat tratamentul pentru gingivita , gingiile isi vor reveni treptat si vor inceta sa va mai doara sau sa mai sangereze.

Mierea de albine cu scortisoara

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 6 minute

Mierea de albine cu scortisoara

 

S-a descoperit ca o combinatie de miere de albine cu scortisoara poate vindeca majoritatea bolilor.

Mierea de albina este produsa in majoritatea tarilor lumii.

Medicina alternativa Ayurvedica, precum si cea Yunani au utilizat mierea de albine ca remediu vital timp de mai multe secole.

Oamenii de stiinta de astazi accepta si ei mierea ca pe un remediu Ram Ban (foarte eficient) in tratarea multor tipuri de afectiuni.

Mierea poate fi utilizata in multe tipuri de afectiuni fara a avea efecte secundare.

Stiinta contemporana ne spune ca desi mierea este dulce, daca se administreaza in doze corespunzatoare, ca medicament, nu va dauna pacientilor cu diabet.

O revista faimoasa, Weekly World News, care apare in Canada, a publicat in editia din 17 ianuarie 1995 o lista de afectiuni care pot fi vindecate cu ajutorul combinatiei de miere cu scortisoara, in urma studiilor efectuate de savantii occidentali.

 

ARTRITA

Amestecati o parte de miere in doua parti apa calduta si apoi adaugati o lingurita de scortisoara pudra. Faceti o pasta si masati-o usor in partea de corp care va doare.

Durerea cedeaza in interval de 15 minute, in cele mai multe cazuri.

Pacientii cu artrita isi pot administra zilnic cate o cana de apa fierbinte cu doua linguri de miere de albine si o lingurita de scortisoara pudra.

Daca remediul se administreaza cu regularitate, chiar si artrita cronica poate fi vindecata.

Intr-un studiu recent efectuat de Universitatea din Copenhaga, s-a constatat ca atunci cand doctorii le-au administrat pacientilor o combinatie de o lingura de miere cu o jumatate de lingurita de scortisoara pudra inainte de micul dejun, timp de o saptamana, din 200 de pacienti tratati, 73 de pacienti au scapat complet de dureri in interval de o luna. Majoritatea acestor pacienti nu puteau merge sau aveau o libertate de miscare restransa, dar dupa terapie, au inceput sa mearga cu mai putine dureri.

 

CADEREA PARULUI

Cei care au probleme de caderea parului sau calvitie pot aplica pe par o pasta alcatuita din ulei de masline fierbinte, o lingura de miere, o lingurita de scortisoara pudra, inainte de baie, lasand-o sa actioneze aproximativ 15 minute, dupa care se spala parul.

S-a demonstrat ca remediul este eficient si daca se pastreaza timp de 5 minute.

 

INFECTII URINARE

Luati doua linguri de scortisoara pudra si o lingurita de miere intr-un pahar de apa calduta si beti. Distruge toti germenii din vezica urinara.

 

DURERI DE DINTI

Faceti o pasta dintr-o lingurita de scortisoara pudra si cinci lingurite de miere si aplicati pe dintele care doare. Remediul se poate aplica de 3 ori pe zi (zilnic) pana cand dintele nu mai doare.

[ad#articol]

 

COLESTEROL

Doua linguri de miere si trei lingurite de scortisoara pudra, amestecate cu 450 ml. de ceai, daca sunt administrate unui pacient care are colesterolul mare, vor reduce nivelul colesterolului din sange cu 10% in interval de 2 ore.

Ca si in cazul pacientilor cu artrita, daca remediul se administreaza de 3 ori pe zi, reduce nivelul colesterolului.

Conform unei informatii publicate intr-o revista medicala, mierea in stare pura consumata zilnic impreuna cu mancarea inlatura problemele de colesterol.

 

RACELI

Cei care sufera de raceli normale sau severe ar trebui sa ia o lingura de miere de albina calduta cu 1/4 lingurita de scortisoara pudra timp de 3 zile.

Acest remediu natural vindeca majoritatea cazurilor de tuse cronica, raceala si curata sinusurile.

 

INFERTILITATE

Medicinele alternative Yunani si Ayurvedica au utilizat mierea timp de mai multe secole pentru a fortifica sperma barbatilor.

Daca barbatii impotenti vor lua cu regularitate doua linguri de miere inainte de culcare, problema lor se va rezolva.

In China, Japonia si Orientul Indepartat, femeile sterile, dar si cele care doresc fortificarea uterului, au luat scortisoara pudra, timp de secole.

Femeile sterile pot sa ia un varf de cutit de scortisoara pudra cu o jumatate de lingurita de miere si sa isi frece gingiile cu aceasta combinatie, in mod frecvent pe toata durata zilei, astfel incat combinatia sa se amestece usor cu saliva si sa patrunda in corp.

Un cuplu din Maryland (SUA) nu a putut avea copii timp de 14 ani, pierzandu-si speranta ca vor fi capabili sa procreeze vreodata. Cand au aflat despre acest remediu, atat femeia cat si barbatul au inceput sa consume miere si scortisoara in modul aratat mai sus. Femeia a ramas insarcinata dupa cateva luni si a nascut gemeni la termen.

 

DERANJAMENTE STOMACALE

Mierea de albine cu scortisoara pudra vindeca durerile de stomac si indeparteaza ulcerele stomacale de la radacina.

BALONARE : In conformitate cu studiile efectuate in India si Japonia, s-a descoperit ca mierea, in combinatie cu scortisoara pudra, ajuta si indeparteaza balonarea si durerile de stomac.

 

BOLI CARDIOVASCULARE

Faceti o pasta din miere de albine si scortisoara pudra. Ungeti pe paine sau umpleti clatitele cu aceasta pasta in loc de dulceata sau gem si mancati cu regularitate la micul dejun.

Reduce colesterolul din artere si salveaza pacientul de riscul unui atac de cord.

Pentru cei care au suferit deja un atac de cord, urmati acest remediu natural zilnic, pentru a preveni aparitia unui alt atac.

Consumul cu regularitate al produsului de mai sus reduce dispneea si intareste ritmul cardiac.

In America si Canada, mai multe spitale si-au tratat pacientii cu succes, cand au descoperit ca arterele si venele isi pierd flexibilitatea si tind sa se astupe. Mierea si scortisoara imbunatatesc circulatia sanguina.

 

SISTEMUL IMUNITAR

Utilizarea zilnica a scortisoarei pudra intareste sistemul imunitar si protejeaza organismul impotriva bacteriilor si atacurilor virale.

Oamenii de stiinta au descoperit ca mierea contine diferite vitamine si fier in cantitati mari.

Consumul regulat de miere intareste corpusculii celulari ai leucocitelor care combat bacteriile si afectiunile virale.

 

INDIGESTIE

Scortisoara pudra presarata peste 2 linguri de miere administrate inainte de masa, inlatura aciditatea si ajuta la digestia celor mai grele mancaruri.

 

GRIPA

Un om de stiinta din Spania a demonstrat ca mierea contine un ingredient natural care omoara germenii de gripa, salvand pacientul de la imbolnavire.

 

LONGEVITATE

Ceaiul cu miere si scortisoara, consumat cu regularitate, incetineste efectele imbatranirii.

Pentru ceai, puneti la fiert 4 linguri de miere, 1 lingura de scortisoara pudra si 3 cani de apa.

Beti 1/4 de cana, de 3 pana la 4 ori pe zi. Va pastreaza pielea sanatoasa si fina si incetineste efectele imbatranirii.

De asemenea, creste speranta de viata, va veti simti mult mai tanar(a) !

 

ACNEE

Formati o pasta din trei linguri de miere si o lingurita de scortisoara pudra. Aplicati aceasta pasta peste cosuri seara inainte de culcare si spalati-o cu apa calduta, in dimineata urmatoare. Daca tratamentul se aplica timp de doua saptamani, va inlatura cosurile de la radacina.

 

INFECTII ALE PIELII

Eczemele, herpesul si toate tipurile de infectii ale pielii se vindeca prin aplicarea unei combinatii de miere si scortisoara pudra pe partile afectate.

 

CURE DE SLABIRE

In fiecare dimineata pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inainte de micul dejun si seara inainte de culcare, beti miere si scortisoara pudra fierte intr-o cana de apa.

Daca se administreaza in mod regulat, acest remediu duce la reducerea greutatii chiar si a celor mai obeze persoane.

De asemenea, administrarea cu regularitate a acestui remediu previne depunerea de grasimi in organism, chiar daca persoana respectiva consuma o dieta hipercalorica.

 

CANCER

Studii recente efectuate in Japonia si Australia au aratat ca s-au tratat cu succes cazuri de cancer stomacal si osos.

Pacientii diagnosticati cu aceste tipuri de cancer ar trebui sa ia zilnic o lingura de miere cu o lingurita de scortisoara pudra timp de o luna, de 3 ori pe zi si sa continue tratamentul prescris de oncolog. Nu strica!

 

OBOSEALA

Studii recente au aratat ca continutul de zahar din miere este mai degraba folositor si nicidecum daunator vitalitatii organismului.

Persoanele de varsta a treia care consuma miere de albine si scortisoara, in parti egale, au mai multa vitalitate si flexibilitate.

Dr. Milton, care a efectuat studii aprofundate in acest subiect, spune ca o jumatate de lingura de miere intr-un pahar cu apa, presarat cu pudra de scortisoara consumata zilnic, dimineata dupa ce ne spalam pe dinti, si din nou  dupa amiaza in jurul orei 3.00 atunci cand vioiciunea organismului este in scadere, duce la imbunatatirea vitalitatii organismului, in interval de o saptamana.

 

HALENA

Locuitorii din America de Sud:

Primul lucru dimineata, fac gargara cu o lingurita de miere si scortisoara pudra amestecate in apa fierbinte. Astfel, respiratia lor isi pastreaza prospetimea pe durata intregii zile.

 

PIERDEREA AUZULUI

Mierea cu scortisoara pudra luate zilnic in cantitati egale duc la refacerea auzului.