Month: November 2011

Tratamente pentru memorie

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 3 minute

Tratamente pentru memorie

 

Un studiu realizat de Universitatea Harvard demonstreaza ca oamenii trecuti de 50 de ani iau si cele mai bune decizii financiare. Nu in ultimul rand, studiile contrazic si teoria conform careia imbatranirea aduce dupa ea dezamagire si depresii. Se pare ca, pe masura ce imbatranim, reactionam altfel la necazuri, creierul reuseste sa se programeze sa accentueze aspectele pozitive si sa le elimine pe cele negative. Cercetatorii au aflat insa ca exista diverse metode prin care putem opri declinul mintii. Iata cateva dintre aceste tratamente:

Dansati

“Putine activitati stimuleaza creierul asa de bine ca dansul!”, spune doctorul Daniel Amen, autorul cartii “O minte minunata la orice varsta”. “Dansul necesita totul, de la coordonare si organizare, la planificare si judecata”, a mai scris acesta.
Acelasi lucru este valabil si pentru artele martiale. Ambele cer pozitionarea diferitelor parti ale corpului simultan si in sincron.

Mergeti la fitness

Sportul creeaza celule noi intr-o zona a creierului vitala memoriei. Cercetatorii de la Universitatea Columbiaau masurat volumul sangelui din creierul adultilor care merg la sala de patru ori pe saptamana, timp de patru luni si au descoperit ca toata aceasta activitate duce la producerea mai multor neuroni.

Mancati oua

Micul dejun ideal este un ou, potrivit medicului Larry McLeary, autorul programului “Incredere in creier”. Oul contine vitamina B, care obliga celulele nervoase sa arda glucoza, cea mai importanta sursa de energie a creierului. Oul mai contine si antioxidanti, care protejeaza neuronii de stricaciuni si acizi grasi omega-3, care mentin impulsurile nervoase la ritmuri optime.

Mancati multe fructe si legume

Mancati de asemenea multe fructe si legume si vitati grasimile, care diminueaza abilitatea celulelor nervoase de a comunica intre ele.

Fiti activi

Nu deveniti lenesi, pentru ca dauneaza grav sanatatii. Implicati-va tot timpul in diverse activitati, pentru a va mentine mintea alerta.

Hidratati-va mintea

Un studiu al Universitatii South Floridadin 2006 a aratat ca oamenii care beau trei sau mai multe pahare de suc proaspat pe saptamana aveau cu 76% mai putine sanse sa se imbolnaveasca de Alzheimer. Cantitatea mare de polyphenoli, antioxidanti gasiti in fructe, protejeaza creierul de boala.
Opt pahare de apa pe zi sunt si ele extrem de benefice pentru minte, intrucat creierul este 80% apa si daca nu este hidratat, neuronii nu pot sa functioneze corect.

Radeti

Luati-va o pauza de la problemele cotidiene si radeti. Cititi bancuri, uitati-va la filmulete amuzante. Chiar si anticiparea rasului scade stresul cu 39% pana la 70%! Rasul este extrem de bun si pentru inima.

Dormiti suficient

Somnul este important pentru o stare mentala buna. Memoria se organizeaza in creier, in timpul somnului. Un studiu al Facultatii de Medicina de la Harvard arata ca mintea aduna bucati separate de informatie si le tese impreuna in timpul somnului. Doctorii ne sfatuiesc sa dormim fix 7 ore!

[ad#articol]

Nu va mai uitati la TV

O ora de privit la televizor creste riscul de a capata Alzheimer cu 1,3%. Asa ca doctorii recomanda sa va relaxati la TV maxim doua ore pe zi. In schimb, ei propun sa cititi cat mai multe carti.

Folositi mirodenii

Atunci cand gatiti, folositi cat mai multe mirodenii la mancare. Rozmarinul, de exemplu, contine acid carnozic, care reduce riscul de atac cerebral cu 40%! Folositi cu incredere condimentele, mai ales scortisoara, sofranul, busuiocul, oregano, cimbrul si salvia.

Studiati o limba straina

Nu ezitati sa invatati o limba straina, pentru a evita dementa la batranete. Un studiu al Universitatii York din Toronto arata ca oamenii in varsta care vorbesc mai multe limbi straine au o minte mai clara decat ceilalti.

Spalati-va bine pe dinti

O gingie inflamata, sangeranda, poate sugera o problema a sanatatii. In plus, toate bacteriile care se strang in gura ajung in sange si apoi la organele vitale, inclusiv la creier. De aici, si o stare mentala extrem de proasta.

Beti ceai verde

Beti ceai verde, cu moderatie, si veti castiga cu 20% mai multa sanatate mentala, potrivit unui studiu prezentat in The American Journal of Clinical Nutrition.

Etichete populare:

memoriesportvitamine

Riscul consumului de alimente din conserve

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Riscul consumului de alimente din conserve

 

Potrivit studiului american realizat la Universitatea Harvard si publicat in revista Journal of the American Medical Association, persoanele care consuma in mod consecutiv supa din conserva,prezinta in urina un nivel crescut de 1200 de ori de bisfenol A, fata de persoanele care consuma supa proaspata.

“Studiul nostru sugereaza ca alimentele din conserve pot constitui subiect de ingrijorare mai important, mai ales prin prisma utilizarii pe scara foarte mare“, a spus Jenny Carwile coautor al studiului.

“Stiam de mult timp ca nivelul de bisfenol A din organism creste dupa consumul de bauturi care au stat mult timp depozitate in anumite recipiente din plastic”, a spus acesta.

La studiu au participat 75 de persoane, care au consumat timp de cinci zile consecutiv fie supă din conserva, fie supă proaspata, fara a-si modifica celelalte obiceiuri alimentare.

[ad#articol]

In Franţa, Adunarea Nationala a adoptat, pe 12 octombrie, o masura de interzicere a utilizarii bisfenolului A la fabricarea recipientelor pentru produsele alimentare, incepând din 2014 (din 2013 pentru recipientele pentru produse alimentare destinate copiilor cu vârste sub 3 ani).

Bisfenolul A este un compus chimic prezent in cantitate mare in produsele din plastic – rolul lui este sa faca plasticul incasabil -, in pelicula din plastic ce captuseste cutiile metalice de conserve, dozele de bauturi si unele amalgamuri dentare, este asociat, alaturi de alte substante de tipul “perturbatorilor endocrini”, cu cresterea numarului de cancere hormono-dependente, mai ales mamar şi la prostată.

Sursa de inspiratiejama.ama-assn.org

Sursa de inspiratie: JAMA

Etichete populare:

alimentatieconserve

Carenta de vitamine

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Carenta de vitamine

 

Carenta de vitamine Cei mai uzuali factori declansatori Ce simptome apar? Frecventa
Vitamina A Alimentatie nepotrivita Hemeralopie, caderea parului mare
Vitamina B1 Consumul excesiv de alcool, ceai negru sau cafea, medicamente Performante slabe fizice si intelectuale, lipsa de apetit, pierdere in greutate, iritabilitate mare
Vitamina B2 Consumul excesiv de alcool, hipotiroidia, alimentatia insuficienta Oboseala,apatie,depresii,spasme in coltul gurii, inflamatii ale pielii si ale mucoasei
Vitamina B3(Niacin) Consumul excesiv de alcool, medicamentele Inflamatii ale pielii, diaree, dereglari ale somnului
Vitamina B6 Consumul excesiv de alcool,fumatul, diabetul Anemie,caderea parului, dereglari neurologice rareori
Vitamina B12 Consumul excesiv de alcool,boli cronice ale tractului digestiv,vegetarianismul exagerat Lipsa de apetit,depresii,slabirea memoriei, anemie mare
Vitamina C Consumul excesiv de alcool, fumatul, madicamentele Predispozitie ridicata la infectii, oboseala, vindecare intarziata mare
Vitamina D Lipsa luminii soarelui,aportul de cortizon Modificari ale structurii osoase mare
Vitamina E Fumatul, diabetul, inflamatii cronice Scaderea performantei, anemie, infertilitate rareori
Vitamina K Varsta inaintata Dereglari in coagularea sangelui adesea la varstnici
Biotin Consumul excesiv de alcool,alimentatia nepotrivita dermatita,caderea parului,dereglari ale sistemului nervos rareori
Acid folic Pilulele contraceptive, diabetul, sarcina, slabirea sistemului imunitar Lipsa de apetit,depresii,slabirea memoriei, anemie, modificari ale mucoasei intestinale cel mai des tip de carenta
Acid pantotenic Consumul excesiv de alcool,bolile ficatului Inflamatii ale tractului digestiv, vindecarea intarziata a ranilor. rareori

Etichete populare:

carenta vitaminevitamine

Testul Babes-Papanicolau

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 2 minute

Testul Babes-Papanicolau

 

Desi efectuarea regulata a testului Papanicolau permite depistarea precoce a unor eventuale forme usoare de cancer, iar tratarea lor corespunzatoare impiedica dezvoltarea cancerului, multe femei tind sa evite aceasta examinare, de teama rezultatelor.

Un test pentru depistarea cancerului de col uterin poate determina descoperirea maladiei in faze incipiente care este vindecabila in proportie de 100%.

Va recomandam deci sa renuntati la stanjeneala provocata de acest test si temerile legate de rezultatele acestuia.

Stiati ca?

  • Virusul Papiloma uman (HPV),creste riscul de aparitie a cancerului de col uterin
  • 95% dintre femeile cu cancer cervical sunt purtatoare ale virusului HPV.
  • De cele mai multe ori, virusul HPV este asimptomatic
  • Numarul mare de parteneri sexuali reprezinta un risc crescut de contactare HPV
  • Cancerul cervical se poate trata daca este indentificat la timp cu ajutorul testarilor regulate

Ce este testul Babes Papanicolau?

Testul Babes Papanicolau denumit astfel dupa unul dintre medicii care au pus la punct aceasta tehnica de examinare ginecologica, consta in analiza unei probe de celule (frotiu), recoltate-cu ajutorul unei spatule sau periute-de pe suprafata colului uterin si se foloseste pentru a detecta celulele cervicale anormale sau canceroase si pre-canceroasedin cervix. Testul are o acuratete de 95% in detectarea modificarilor celulare anormale, care daca nu sunt tratate se pot transforma in celule canceroase.

Asigurati-va cand mergeti la medic pentru realizarea acestui test, ca nu sunteti la menstruatie si ca nu ati avut raporturi sexuale in ultimele 24 de ore de dinaintea examinarii, deoarece sangele si sperma denatureaza rezultatele testului.

[ad#articol]

Ce este cervixul?

Cervixul reprezinta aceea parte a uterului situata dedesubtul orificiului intern. Canalul endocervical este acoperit de un epiteliu mucos cu celule dispuse in coloane, portiunea vaginala a cervixului prezentand epiteliu scuamos. Zona de demarcatie dintre cele doua tipuri de epitelii-joctiunea scuamo-columnara este predispusa la modificari maligne.

Cine trebuie sa efectueze acest test?

Acest test trebuie facut 1 data pe an de femeile care si-au inceput viata sexuala si 1 data la 3 ani dupa varsta de 65 de ani.Testul este foarte important pentru femeile care au virusul HPV.Un asemenea test poate descoperi accidental si alte boli cu transmitere sexuala.

Rezultatele testului Babes-Papanicolau

Rezultatele testului sunt clasificatein trei categorii

PAP A: Rezultate negative– nu aveti de ce sa va temeti. Nu este necesar nici un tratament, urmatorul consult peste 1 an.

PAP B: Displazie usoara sau CIN 1- sunt przente celule modificate din cauza unor schimbari reactive,dar nu sunt indicii de modificari precanceroase. Necesita consult din 6 in 6 luni.

PAP C: Rezultat pozitiv la frotiu cervical evidentiaza existenta unor celule modificate anormal, posibil anticanceroase, care necesita examene mai amanuntite. Necesita colposcopie.

 

Fibroamele uterine

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 2 minute

Fibroamele uterine

 

Fibroamele uterine sunt tumori benigne ale muschiului uterin. Marimea si numaarul variaza: pot fi cat un bob de mazare sau chiar mai mari decat o minge de tenis.

Pana la varsta de 45 de ani, aproximativ 1 din 5 femei are un fibrom uterin. De multe ori nu sunt considerate un motiv de ingrijorare, deoarece ar putea sa nu creasca niciodata atat de mult incat sa deformeze uterul sau sa creeze probleme. In timpul palparii abdomenului la consultul de rutina, medicul ginecolog simte fibroamele ca pe niste umflaturi pe suprafata uterului.

Care sunt simptomele?

Aproximativ un sfert dintre femeile afectate nu prezinta nici un simptom. Simptomele care pot aparea sunt:

  • Menstruatie abundenta sau anormala
  • Transpiratie si senzatie de plin in abdomen
  • Disconfort/durere in timpul actului sexual
  • Presiune pe vezica si pe intestine,ceea ce provoaca afectiuni urinare si dureri de spate.

Daca aveti dureri menstruale, daca menstruatia este mai abundenta decat de obicei sau daca observati vreo schimbare a ciclului menstrual, consultati imediat medicul ginecolog.

Tratament pentru fibroamele uterine

La inceput, medicul de familie va va face un consult in  zona pelvina si va va intreba ce simptome ati avut. Apoi, daca va considera necesar va va face trimitere la medicul ginecolog. Cel mai probabil, examinarea ginecologica va include o scanare cu ultrasunete a uterului, o histeroscopie si o laparoscopie.

[ad#articol]

Tratamentul pentru fibroamele uterine variaza in functie de gravitatea simptomelor. Din momentul in care nu mai sunteti fertila, fibroamele uterine se micsoreaza si dispar, cu exceptia cazurilor in care urmati o terapie de substitutie hormonala.

Medicul v-ar putea recomanda un tratament cu hormoni anti-estrogen,pentru a micsora fibroamele. Acest tratament poate fi administrat 6 luni, deoarece exista riscul declansarii osteoporozei.

Daca doriti sa va intemeiati o familie si aveti un numar mare de fibroame uterine, medicul v-ar putea recomanda o interventie chirurgicala de extirpare a acestora (miomectomie), care nu afecteaza uterul, lasanadu-l normal si intact.

Daca simptomele sunt intr-adevar ingrijoratoare si nu va mai doriti si alti copii, medicul ginecolog v-ar putea recomanda histerectomia. Aceasta operatie ar trebui sa fie ultima dumneavoastra alternativa iar decizia nu decizia nu trebuie luata decat dupa ce ati mai consultat inca un specialist, de preferinta in prezenta partenerului dumneavoastra.

Ce pot face?

Fibroamele uterine sunt cea mai frecventa cauza a operatiei de histerectomie din Marea Britanie-iar situatia nu este mai buna nici in Romania, asa ca aveti grija sa nu optati pentru o operatie atat de radicala decat daca este absolut necesar. Ar trebui sa luati in calcul aceasta interventie doar daca suferiti de anemie profunda sau daca aveti simptome insuportabile, daca nu, este de preferat sa cautati alte variante.

Foarte putine dintre femeile care au fibroame uterine fac cancer uterin, asadar, trebuie sa consultati medicul in cazul in care observati o sangerare neobisnuita si o dereglare menstruala.

Tratament pentru acnee

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 2 minute

Tratament pentru acnee

 

Acneea afecteaza mai ales fata, toracele si spatele si este provocata de inflamatia glandelor sebacee de la nivelul pielii.Exista o forma de acnee care persista si la varsta adulta.

Ce este acneea?

Pielea noastra contine glande sebacee care secreta o substanta grasa (sebum) care mentine hidratarea si supletea pielii. Daca orificiile de iesire ale acestor glande se blocheaza, sebum ajunge la straturile profunde ale tenului. Rezultatul este acela al aparitiei de pustule si de papule sensibile, rosii, tipice pentru acnee. Cand acestea se vindeca, pot lasa in urma cicatrice si semne. In cazuri mai grave se pot forma si chisturi inflamante si dureroase sau abcese in piele.

[ad#articol]

Pe langa factorii genetici si hormonali, ca posibili declansatori ai acneei, intra in discutie atat bacteriile, cat si anumite medicamente si cosmetice. Acneea ,apare preponderent in perioada de pubertate,dar si in perioada de maturitate, mai ales atunci cand corpul formeaza prea mult testosteron- un hormon barbatesc, care stimuleaza productia de sebum.

Care sunt cauzele acneei?

  • Cum am spus si mai sus hormonii masculini ar fi una din cauzele aparitiei acneei, valabili atat pentru baieti, cat si pentru fete. Sub influenta acestor hormoni (androgeni), celulele de la iesirea glandelor sebacee cresc excesiv si le blocheaza.
  • Multe femei sufera de o forma usoara de acnee chiar inainte de menstruatie, atunci cand nivelul de estrogen este scazut.
  • Persoanele care iau steroizi pot suferi de puncte acneice.
  • Bacteriile aflate la nivelul tenului sunt importante in formarea acneii. Dupa perioada pubertatii, tenul si pielea trunchiului superior, cu sau fara acnee, contin o cantitate importanta de bacterii. Cele mai importante bacterii in cazul acneei se numesc Propionibacterium acnes. Acestea patrund in canalele glandelor sebacee, acolo produc substante chimice care reusesc sa ajunga in zonele profunde ale tenului si sa provoace mai multa inflamatie. Aceasta nu inseqamna ca acneea este infectioasa: nu este. Nici nu tine de igiena. Spalatul sau lipsa spalatului nu duc la acnee.

Factori care influenteaza acneea

  • Acneea pare sa fie ereditara
  • Le femei, inainte de perioada ciclului menstrual, un puseu de acnee este obisnuit
  • Sarcina nu influenteaza acneea
  • Soarele poate ajuta in cazul acneei, dar expunerea la ultraviolete (solar), nu pare sa dea randament
  • Dieta nu joaca nici un rol important in cazul acneei
  • Igiena persoanala deficitara nu inrautateste lucrurile
  • Stoarcerea pustulelor de obicei agraveaza problema
  • Stresul poate inrautati problema
  • Curatarea excesiva sau folosirea produselor care contin substante abrazive inrautatesc acneea, deoarece elibereaza bacteriile din glandele sebacee catre piele si produc mai multe pustule.

Ce poate face medicina alopata?

Tratamentul acneei necesita mult timp si rabdare. Mai intai, doctorul dermatolog trateaza productia inmultita de sebum si deschizaturile ingustate ale glandelor sebacee. Pentru aceasta, el prescrie solutii antiseptice, creme sau lotiuni de spalare. Odata cu acestea, se recomanda si antibiotice. Este posibila si recurgerea la un tratament hormonal, in cadrul careia femeii  i se prescrie anticonceptionale, care sa contracareze hormonul barbatesc, dar care, in acelasi timp, da peste cap echilibrul hormonal natural. In cazul acneei foarte sever, deseori se efectueaza o terapie externa cu derivate de  Vitamina A- acizi. Din cauza acestui tratament agresiv, pielea se cojeste. Si tratamentele cu UV sunt adesea recomandate. Daca dupa vindecarea acneei raman cicatrice, medicul poate efectua o slefuire a stratului superior de piele. Aceasta va avea loc fie prin abraziune, fie prin intermediul laserului.

Etichete populare:

acneepieleatratament acnee

Frigiderul, un nou inamic al sanatatii

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 2 minute

Frigiderul, un nou inamic al sanatatii

Frigiderul ne poate ucide? Cum ne putem feri de bacteriile din frigider care par a fi periculoase pentru sanatatea noastra.

Desi frigiderul pare a fi locul unde ne-am putea pastra alimentele proaspete, acesta poate fi de fapt locul in care bacteriile periculoase pentru sanatatea noastra se pot ascunde.

Conform unui nou studiu realizat de Agentia de Standarde Alimentare, un milion de britanici sunt diagnosticati cu boli cauzate de infectiile alimentare. 20 de mii dintre acestia sunt internati in spital si 500 de mii de persoane decedeaza din cauza alterarii mancarurilor din frigider, informeaza Daily Mail.

Marea majoritatea a infectiilor alimentare se produc din cauza mancarurilor realizate incorect sau de la produsele alimentare expirate si depozitate langa alimentele proaspete” ne declara profesorul Tom Humphrey de la Institutul de Infectii si Sanatate Globala al Universitatii din Liverpool.

In frigider se pot afla mai mult de 750 de bacterii  decat nivelul care este considerat sigur si steril, printre care si samonela, E. coli si listeria.

Specialistii in acest studiu au elaborat o serie de sfaturi pentru consumatori, care sa ii fereasca pe acestia de eventualele boli cauzate de bacteriile numeroase si periculoase din frigider.

  • Carnea nu trebuie pusa pe rafturile de sus ale frigiderelor, deoarece otravirea alimentelor provine de la amestecul de bacterii din diferite alimente

“Una dintre cauzele majore ale otravirii este amestecul de alimente contaminate. Un exemplu ar fi puiul crud, contaminat cu o bacterie posibil fatala, campilobacteria, care este asezat intr-un raft superior, langa o salata. In timp ce puiul este gatit, iar bacteria este eliminata prin acest lucru, salata este consumata cruda”, a declarat profesorul Humphrey.

  • Diferitele tipuri de branza ar trebui asezate separat de alte alimente din frigider, la fel si macroul afumat si pateul.

Profesorul Humphrey ii sfatuieste pe oameni sa pastreze branza in cutii pentru ca listeria din aceasta sa nu intre în contact cu alte produse din frigider.

Profesorul Humphrey considera ca frigiderele pline trebuiesc curatate si desinfectate la fiecare sfarsit de saptamana.

  • Legumele trebuiesc spalate inainte de a le pune in compartimentul dedicat legumelor
  • Orezul, cerealele si condimentele contin o bacterie responsabila pentru doua din cinci cazuri de intoxicatie alimentara, care provoaca greata, stări de coma si diaree. Orezul gatit trebuie aruncat daca a stat mai mult de trei zile în frigider.
  • Desi poate avea aspect si miros plscut, msncarea procesata poate fi periculoasa pentru organism daca este consumata la mai mult de trei zile de la desigilare.
  • Alimentele crude pot face mucegai, iar acesta nu se distruge prin gatire. Aruncaţi orice fructe, legume sau produse lactate daca prezinta urme de mucegai.

[ad#articol]

 

Etichete populare:

alimentebacteriifrigider

Terapia cu biorezonanta

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 2 minute

Terapia cu biorezonanta

 

Terapia cu biorezonanta porneste de la faptul ca orice materie vibreaza, lucru valabil si in cazul fiecarei celule a corpului omenesc.

Originea terapiei cu biorezonanta

Terapia cu biorezoanta a fost descoperita in anii 1970 de catre medicul german Franz Morell impreuna cu ginerele sau, inginerul elelctromecanic Erich Rasche. Morell a fost elevul inventatorului acupuncturii. Mai intai, Dr. Voll Morell a numit forma de terapie dezvoltata de el terapia MORA ( din numele Morell si Rasche). In anul 1987 i s-a dat numele definitiv de terapie cu biorezonanta, de catre cercetatorul englez Smith, nume cu care terapia s-a impus pana astazi. In anii 1990, procedeul s-a bucurat de un veritabil avant si se utilizeaza de atunci de multi practicieni alterantivi, de catre terapeuti dar si de catre medici.

Ce este terapia cu biorezonanta?

Fiecare materie, fiecare corp, chiar fiecare celula poseda o oscilatie specifica. Astfel, fiecare om produce un camp electromagnetic cu un spectru de oscilatii individual. Modificarile fizice, cum sunt dereglarile de metabolism, suprasolicitarea cu toxine din mediul inconjurator sau infectiile modifica spectrul respectiv, se formeaza asa-numitele oscilatii false, perturbatoare, de bruiaj.

Intr-o prima faza, aparatul cu biorezonanta distinge oscilatiile sanatoase de cele patologice. Acesta poate apoi sa transforme oscilatiile false, cele care produc boala, in oscilatie armonica proprie si o conduce in scop terapeutic inapoi la organism. Prin aceasta modificare a oscilatiei se activeaza fortele de regularizare proprii ale organismului si in corp se restabileste echilibrul.

Procedeul se mai numeste si terapia endogena cu biorezonanta,deoarece se utilizeaza oscilatii straine(externe) cu energie pozitiva, de exemplu cele ale metalelor, ale pietrelor pretioase sau ale culorilor. Corpul pacientului intra “in rezonanta” cu aceste oscilatii armonice, aceasta insemnand ca el le preia, si le insuseste, le adopta, realizandu-se astfel suprapunerea peste oscilatiile negative.

[ad#articol]

Sunt consemnate bune rezultate in tratamentul alergiilor. Se presupune ca oscilatiile actioneaza asupra celulelor sistemului imunitar si diminueaza astfel dispozitia spre alergii, reactii de autoimunitate sau inflamatii.

Ce va asteapta?

La inceputul tratamentului, terapeutul masoara rezistenta pielii dumneavoastra, in anumite puncte de acupunctura si detecteaza astfel organele slabite sau focarele de infectie.

In cadrul tratamentului exogen, terapeutul decide, in baza diagnozei, care model de oscilatii este util pentru dumneavoastra. In timpul tratamentului stati comod pe un scaun si tineti electrozii in maini, prin care vi se introduce vibratia dorita. Unele dintre aparate lucreaza si fara cablu, prin faptul ca se transmit semnale, printr-un camp magnetic, catre corpul dumneavoastra.

O sedinta dureaza intre 15 si 30 de minute. Tratamentul este nedureros; unii pacienti semnaleaza o  furnicare sau o usoara incalzire. Dupa sedinta de tratament sau in perioada fara tratament, ar trebui sa consumati zilnic intre 1 pana la 2 litri de apa, pentru a spala si elimina toxinele care au fost puse in libertate datorita tratamentului.

Cui ii este indicata terapia cu biorezonata?

Terapia cu biorezonanta nu provoaca reactii adverse, fiind deci indicata oricui pentru sanatatea organismului.

Ea actioneaza direct in caz de alergii, neurodermatite, capuri perturbatoare datorate cicatricilor, migrenelor, dereglarilor de somn, reumatismului, starilor dureroase, imbolnavirilor cailor respiratorii, astmului, slabirii sistemului imunitar, afectiunilor cardiovasculare, boli gastrointestinale.

Aceasta terapie este contraindicata doar persoanelor cu stimulatoare cardiace, perosoanelor puternic intoxicate sau cu deficiente grave.